Hoe een professionele pizzaoven het verschil maakt

Een pizza bakken is niet zo moeilijk, zou je denken. Toch zijn er in Italië hele opleidingen voor ingericht. Het belangrijkste ingrediënt is niet zoals je misschien zou denken de tomatensaus, maar de pizza oven! Voor een pizza die vers uit Napels lijkt te komen is een flink hete oven nodig, die tot wel 350 graden kan verhitten. Dan pas krijg je die knapperige korst waar iedereen zo dol op is. Dat is dus wat anders dan een ‘gewone’ keukenoven, die vaak maar tot 250 graden komt. Ideaal, want met die temperatuur is de pizza ook nog eens razendsnel klaar.

Pizza’s bakken als een pro

Een kwalitatieve pizzaoven kan het verschil maken tussen een prima pizza en eentje die je iedere dag wel zou willen eten. Als je erover nadenkt om pizza’s te serveren in je restaurant, kies dan voor een oven van topkwaliteit. Deze onderscheiden zich door het gebruik van hoogwaardige materialen en een strak design. Het beste aan de aanschaf van een pizzaoven is dat je er niet alleen pizza’s in kunt bakken. Ook belegde broodjes of toast worden in slechts een paar minuten omgetoverd tot heerlijke hapjes.

Een pizzaoven voor iedere keuken

In Italiaanse restaurants is de oven vaak een groot onderdeel van de keuken. Omdat niet iedere horecazaak uitgerust is met een zee aan ruimte, is een kleinere elektrische pizzaoven een slimme oplossing. Serveer dus het maken van pizza’s niet af bij een gebrek aan ruimte. Ook als je maar een klein plekje beschikbaar hebt in jouw restaurant, kun je pizza’s op de menukaart zetten. Ga je voor gemak, kies dan een oven waar twee pizza’s tegelijk in kunnen.

In een handomdraai schoon

Nog een voordeel aan een pizzaoven, is dat hij gemaakt is van roestvrijstaal. Dit materiaal wordt veel in professionele keukens gebruikt, omdat het simpel schoon te maken is. Zo houd je je met gemak aan de hygiëneregels. Daarnaast heeft roestvrijstaal een erg lange levensduur en zul je dus lang genieten van je pizzaoven.

Hoe een professionele pizzaoven het verschil maakt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven