Techno vinyl

Dat vinyl er is om te blijven, is inmiddels wel duidelijk. Mensen blijven massaal vinylplaten kopen en luisteren, ondanks de opkomst, en inmiddels toch wel langzame neergang, van de CD en andere geluidsdragers. De reden waarom mensen LP’s blijven kopen en luisteren verschild. Sommigen vinden het geluid mooier en warmer, de anderen kopen ze omdat ze op deze manier echt iets in handen hebben door het formaat en weer anderen vinden het leuk om het te verzamelen. Het mooie is dat in elk genre wel LP’s worden gemaakt, van jazz, soul, funk tot aan techno vinyl.

Iedereen koopt tegenwoordig platen

En het is ook echt niet zo dat er alleen maar oude mannen zijn die LP’s kopen. Nee, zeker niet. Steeds meer jongeren hebben de vinylplaten inmiddels ook ontdekt. Natuurlijk, sommige genres zullen nog steeds voornamelijk door bepaalde leeftijdsgroepen gekocht worden, zoals aan jazzplaten toch nog altijd een wat ouder stigma hangt, terwijl techno vinyl voornamelijk door de wat jongere koper en luisteraard aanschaft zal worden. Dat is prima. Maar wat je leeftijd ook is, of welk genre je ook koopt, het blijft een mooi moment om de platenspeler aan te zetten, de LP op het draaiplateau te leggen en de naald te laten zakken.

Een magisch momentje

Dat blijft altijd iets magisch en toch heel anders dan een liedje of afspeellijst op Spotify aanzetten. Je geeft de muziek door het draaien van een vinylplaat, als het goed is, meer de aandacht die deze verdient. Ga zitten, lees de eventuele liner notes op de hoes, bekijk het artwork en geniet van de muziek. Schenk er eventueel iets te drinken bij en pak iets te eten en je bent klaar voor een mooi moment. En het fijne aan vinyl is verder dat ook hedendaagse artiesten, uit allerlei verschillende genres, nog steeds hun muziek op vinyl uitgeven, dus je hoeft niet alleen maar naar oude muziek te luisteren. Dus probeer het eens. Maar wees gewaarschuwd, want als je eenmaal het vinylvirus te pakken hebt, kom je er nooit meer vanaf.

 

Techno vinyl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven